111 jaar oud worden door en met whisky

SUNDERLAND – Nazar Singh is met zijn 111 jaar de oudste man van Groot-Brittannië. Hij overleefde twee wereldoorlogen, de Titanic-ramp, de eerste maanlanding en de uitvinding van kleurentelevisie. De geboren Indiër denkt dat hij het volhoudt door genoeg slaap, een gezonde levensstijl en het drinken van zijn favoriete whisky.

De man heeft nog nooit een operatie gehad, heeft nog een paar van zijn originele tanden en kan nog perfect horen. Singh heeft 34 kleinkinderen en 64 achterkleinkinderen en was zeventig jaar getrouwd met Narafan Kaur. Zij overleed twaalf jaar geleden op negentigjarige leeftijd. Chain Singh Gill (62), de zoon van Nazar, gelooft dat zijn pa het vooral haalt door zo af en toe whisky te drinken. Daarnaast drinkt hij af en toe melk, amandelolie en eet hij regelmatig fruit.

Onlangs liet Nazar toch bijna het leven door een infectie, maar hij wist te overleven. De oude man is nu even in India, waar hij geniet van een pint Stella en een whisky. “We dachten dat we hem kwijt waren, maar hij is gelukkig nu aan het herstellen. De zorg en het eten zijn nu het belangrijkste. Hij eet geen fastfood en dat houdt hem levend”, zegt zijn zoon tegen Daily Express. “Ik heb dagelijks contact met hem over de telefoon en hij staat er goed voor.”

Voor zijn 100e verjaardag kreeg hij een brief van koningin Elizabeth en sindsdien krijgt hij elk jaar zo’n brief. Naar verluidt zijn er maar twee mannen ouder dan Nazar; Sakari Momori (112) en Yasauturo Koide (112) uit Japan. De oudste nog levende persoon is Jeralean Talley uit de VS. Zij is 116 jaar oud. Zij werd in 1899 geboren.

Comments are closed.