Varkens en Whisky

Elke dag een portie mout van rogge, en over een paar weken moet hun vlees perfect samengaan met Templeton Rye, de favoriete whisky van Al Capone. Het was ook rond een fles van die whisky, gemaakt met precies dezelfde mout, dat een groepje Amerikaanse drinkvrienden op het idee kwam 25 varkens van het ras Duroc zo op te kweken, dat hun vlees goed combineert met de whisky.

De dieren, die op een farm in Woodward, Iowa, elke dag hun menu verslinden, bereiken binnenkort hun ideale gewicht, en nu al staat vast dat om elk van hun 95 kilo’s zal worden gevochten: 699 dollar per stuk is voor de meer dan 200 belangstellenden geen enkel probleem.

Onder hen vleesspecialist Aron Mackevicius van 7M Grill in Omaha, Nebraska, die met het vlees een volledig menu wil samenstellen, van voorafje tot dessert. Hij hoopt op een vleugje mout in het vlees. Volgens Scott Bush van distilleerderij Templeton Rye gaat het om een proef, maar dan wel een met een enorm economisch potentieel als hij slaagt. Iowa telt immers meer varkens dan inwoners.

Comments are closed.